Congregation B’nai Jehoshua Beth Elohim

Redevelopment At Its Best

Situation:

The two-phase project involved the conversion of three single story office buildings into religious and multi-use facilities. Phase I consisted of a new sanctuary, village community center, social hall, administrative support offices and a full-service kitchen. The sanctuary features 600 seats, cascading stairs/seating, a balcony and worship area. The social hall seats up to 960 people for special religious ceremonies. The Village Community Center is used as a central gathering place for reading, reflecting and community events. Phase II is the educational wing and will house the classroom and library.

Project

Congregation B'nai Jehoshua Beth Elohim

Location

Deefield, IL

Architects

Finegold Alexander + Associates

Square Footage

77,000